Taal: toveren met woorden

https://www.essebes.nl/taal/

Ik ontdekte al vroeg dat je met taal kunt toveren. Taal bleek een magisch instrument waar ik maar al te graag op speelde. De appel valt wat dat betreft bij ons thuis sowieso niet ver van de boom. Iedereen uit het warme nest waarin ik ben opgegroeid is beter in taal dan in rekenen, waarvoor mijn vader nog het meeste talent aan de dag legt. Schrijven en lezen kon ik al heel snel. Het begon met leesboekjes, en toen ik nog geen 6 was begon ik met verhalen schrijven. In een onleesbaar, kriebelig handschrift, met tekeningen die even onbeholpen waren. Op de Jenaplanschool waar ik zat, mocht ik ze heel regelmatig voorlezen tijdens de weeksluiting voor de hele school. Ik was geen held, maar dat durfde ik. Mijn moeder heeft ze allemaal bewaard.

Toveren met taal bleek een talent en een groot plezier voor anderen en mijzelf. De verhalen ontstaan zomaar, en die stroom houdt niet op. Eigenlijk kan ik ook niet zonder.

Rust, ruimte en creeëren

Schrijven is voor mij  werk, mijn hobby en bovenal mijn grote liefde. Taal is voor mij een belangrijke uitingsvorm. Ik zet makkelijker iets zwart op wit dan dat ik het zeg. En schrijven geeft me rust. Zelfs in het digitale tijdperk schrijf ik nog graag ouderwets met mijn Waterman-vulpen. Mijn Moleskine vergezelt me overal, en daarvoor vele andere aantekenboekjes en schriften.

Modern toveren

Tegenwoordig schrijf ik ook voor het web en sociale media. Juist daar heeft je creativiteit alle ruimte en kun je naar hartenlust spelen met woorden

Geef een reactie