A kerstboom to stay

https://www.essebes.nl/our-kerstboom-is-here-to-stay/

Woensdag hebben DiedX en ik een kerstboom geadopteerd bij Uit je eigen stad in ons mooie Rotterdam. Dat kun je doen uit praktische overwegingen, zodat je de komende jaren een mooie echte boom hebt, maar ook uit idealisme: het is duurzaam en geeft de boom een kans om te leven. Dat is voor mij de enige reden om voor deze vorm van kerstplezier te kiezen. Toch heeft een levende boom in pot ook praktische voordelen.
De boom die we nu hebben keert volgend jaar weer terug in onze woonkamer, en daarna nog een derde, vierde of vijfde jaar. Dat vind ik een mooi idee, zeker als het om duurzaamheid gaat.Begin januarblok-kerstboomi keert de boom terug naar mensen die hem weer een paar maanden gaan vertroetelen. Datzelfde ritueel herhaalt zich daarna nog ongeveer vier keer.

Hoewel duurzaamheid voor mij een goed argument is, is het ook wel praktisch. Je hebt inderdaad drie jaar een échte boom die je bevalt. Dat vraagt wel dage
lijks water en de dagelijkse dosis aandacht, maar dan kun je ook lang van het stukje groen genieten. Bovendien is zo’n adoptieboompje goed voor het milieu en gaat het verspilling tegen. Je laat de natuur toch iets meer zijn gang gaan.

Zelf een duurzame kerstboom ‘op de groei’ kopen ?
Woon je in Rotterdam en wil je een echte boom kopen? Adopteer dan ook een mooi sparretje aan de Marconistraat in Delfshaven. Neem het label van jouw favoriete boom mee naar binnen, vul het adoptiebewijs in, reken af, leg hem in je auto en ga genieten van je groene pracht. Je kunt kiezen uit verschillende maten, vanaf € 25,- excl. een borg van €10,-. Bomen met geel of rood la
bel zijn middenmaatjes, wit is de kleinste, paars de grootste maat.

Bewaar het label met het nummer goed: die heb je nodig als je hem weer inlevert in het weekend van 9 en 10 januari. Je krijgt je eigen adoptiebewijs mee met het nummer van je boom erop, zodat je zeker weet dat je volgend jaar weer dezelfde boom hebt.

Meer info bij Uit je eigen stad. Wel even handig om je route te plannen.