Niet als iTunes in de oren

https://www.essebes.nl/niet-als-itunes-in-de-oren/


Dat een update niet altijd een vooruitgang is bewijst de software-update naar iOS 8.2 op mijn iPhone 4s. Naast een aantal apps op mijn telefoon, agenda, notititieblok, hardloop- en fietsgenootje en spelcomputer lijdt ook de synchronisatie van muziek onder de software die eerdere problemen op dit gebied had moeten oplossen.

Sinds de update waren en aantal apps, waaronder Runkeeper en Endomondo, een aantal dagen van slag. Die wisten opeens niet meer welke datum het nou eigenlijk was en logden activiteiten verkeerd. Zo erg was dat niet. Maar het syncen van muziek is echt ellendig:  mijn iPhone synchroniseert wel naar iTunes, maar vice versa niet. En mijn playlist is verdwenen.

Dit alles is erg vervelend als je een nieuw nummer wilt toevoegen aan je muziekcollectie. Of als je wilt gaan hardlopen of fietsen en je kilometervreter-afspeellijst is met de noorderzon vertrokken, om zich terug te trekken in iTunes. Volgens mij leefden wij niet in onmin met elkaar, maar hij lijkt het daar wel naar zijn zin te hebben. Hij komt na herhaaldelijk roepen niet terug.

Dus heb ik iTunes opnieuw ge├»nstalleerd, mijn iPhone gereset, mijn sync-instellingen aangepast op mijn computer en in iTunes en heb ik geprobeerd mijn muziek opnieuw te installeren. Werkt niet. To be continued….