Lidl-wise

https://www.essebes.nl/lidl-wise/

Vorige week zaterdag merkte ik voor het eerst dat mijn handen koud aanvoelden tijdens het hardlopen in de avonduren. Thuis, na ruim 9 kilometer en 56 minuten, zei ik tegen Diederik dat ik maar eens op zoek moest naar hardloophandschoenen. De Lidl-folder bediende mij op mijn wenken. Vandaag trok ik even een sprintje naar het plaatselijke filiaal.

Nu ik bij een hardloopgroep zit die ook in de winter gewoon doorloopt, moest ik toch op zoek naar een wintertenue. Dat bestaat in het meest ideale geval uit de onderstaande items. Een inventarisatie leverde alvast een thermobroek, twee shirts en één stuks verlichting op. Die heb ik daarom meteen maar doorgestreept:

  • thermo-onderkleding
  • een jas, liefst met reflectieHardlopen in het donker (Bron: https://www.sportoutfit.nl/sites/default/files/blog/hardlopen-donker.jpg)
  • een shirt (het liefst in twee laagjes)
  • een muts
  • wintersokken
  • handschoenen en
  • verlichting

De muts besloot ik te laten voor wat hij is; de laatste keer voldeed de wollen muts van het IFFR ook prima.

 Geluk in een folder
Twee dagen later viel thuis weer een stapel in cellofaan verpakte folders op de deurmat. Van één folder werd ik uitermate blij. De Lidl had juist nu hardloopkleding- en accessoires in de aanbieding voor lieve Duitse prijzen. Waaronder ook handschoenen en sokken. Zij weten ook wel dat hardlopers daar onderhand weer aan toe zijn. Slim hoor. Nu nog wachten tot de Dirk weer met lampjes komt en dan ben ik klaar voor donker(der)e maanden.

Supersnel weg
Vanochtend sloeg ik bij de Lidl in het plaatselijke winkelcentrum mijn slag. Daar bleek dat veel dames al een sprintje naar de plaatstelijke Lidl hadden getrokken. De handschoenen waren in een ochtendje hard gegaan. Het thermo-ondershirt in de damesvariant kon ik nog net in mijn maat uit de bak  vissen. Dan de sokken, waarin in de meest voorkomende vrouwenmaat (39-40) ook al flink was huisgehouden. Maar ze lagen gelukkig wél gedrieën in mijn blauwe wieltjesmandje. De leggings in de meest afzichtelijke kleuren en motieven laat ik ook lekker links (of rechts) liggen, verder zijn de aanbiedingen bij de Duitse prijsvechters meestal prima. Pick what you need and like. Ze zijn functioneel, en daar gaat het volgens mij toch om.

 Hip en happening
Daar denkt niet iedereen zo over. Kijk maar in het Kralingse Bos of elk ander willekeurig stadspark in de avonden en in het weekend: iedereen rent tegenwoordig de benen uit zijn lijf. En al die mensen hebben schoenen, kleding en accessoires nodig. De hardloopindustrie draait op volle toeren en als je wilt kun je aan een outfit honderden euro’s uitgeven, nog los van je schoenen. In deze uitzending van de Rekenmeesters krijgt de redacteur krijgt allerlei zaken aangesmeerd voor prijzen waar ik steil van achterover sla.  Alleen voor mijn schoenen wil ik een goed bedrag neertellen; dat is naar mijn idee de basis van het loopgenot. Ik loop nu op Asics GT-2000’s van ongeveer € 130,-. En die lopen voor mijn voeten fantastisch. Kost wat, heb je ook wat. Ik loop nu al een paar maanden blessurevrij, en dat zegt wel wat. Mijn betere looptechniek moet ik daar eerlijksheidshalve ook bij noemen.

En dan nog de kosten voor de loopjes. In mijn Rotterdam doe ik vaak mee met de gratis runs van de Rotterdam Running Crew en leer mijn stad zo nog een beetje beter kennen. Het blijft een fantastisch gevoel om mee te rennen met minimaal 1.000 andere lopers over 3 afstanden: 3, 6 en 9 kilometer. En het is geen wedstrijd. Gewoon lekker lopen.