Herfst-happyness

https://www.essebes.nl/herfst-happyness/

De herfst vind ik een prachtig seizoen. Ik hou van de kleuren, de zoetige geuren en het geluid van Grasveld met herfstbomenkrakende bladeren, kastanjes, eikels en beukennoten onder mijn voeten. Hier in huis is het ook herfst, niet alleen door de herfstdecoratie die nu her en der ligt. Ik ben van de warme en heldere natuurlijke tinten, met een sterke voorkeur voor rood, bruin en oranje, of kleuren met een ondertoon daarvan. De foto hiernaast geeft dat kleurenpalet mooi weer.

Daarbij levert de herfst naast prachtige kleuren ook heerlijk voedsel met warme en zachte kleuren op, zoals pompoenen, paddenstoelen, pastinaken, wortels, rode bieten, koolrabi, venkel en postelein. Daar ben ik ook dol. De paddenstoelen hiernaast zijn niet eetbaar, maar staan wel trots overeind in hun tijd van het jaar. Ik kwam ze gisteren tegen in het Lage Bergse Bos in Rotterdam, een recreatiegebied dat in deze tijd van het jaar erg mooi én (altijd) dichtbij is.Paddenstoelen in een grasveld

 

En dan de herfstzon, die in het zogenaamde ‘gouden uur’ nog een extra warme dimensie krijgt. De herfst heeft iets gouds, maar zeker in het begin van het bladerseizoen is de wereld nog vrij groen. In de foto hieronder zie ik dat heel mooi terugkomen in het goud van de zon en het groen van het gras, de struiken en de bomen. Het bruin maakt de foto weer wat herfstig.

Landschap met groen grasveld, boom, struiken en water

Aardmensen tussen herfstbladeren en beukennootjesTen slotte dan nog dit herfstige tafereel bij ons thuis. De Aardmensen uit Rotterdamse klei  (een mooie creatie van Jos van der Meulen) voelen zich helemaal thuis tussen het herfstafval op het tv-meubel! Kabouters (daar hebben ze toch veel van weg!) en herfst hebben naar mijn idee ook een connectie. Dat zal wel door de paddenstoelen en de aardsheid van de mini-wezens komen:).

Eén gedachte op “Herfst-happyness

  1. Pingback: Blaadjes, paddenstoelen en gebakjes | Essebes' Wereld

Reacties zijn gesloten.