Hoe het begon

https://www.essebes.nl/geschiedenis/

De geschiedenis van essebes.nl begint in 2002 op een zolderkamer in een Rotterdamse buitenwijk. We spelen Kolonisten van Catán en iemand merkt op quasi-serieus op dat ik wat met mijn bijnaam moet doen. Die bijnaam is, je raadt het al, Essebes. Dat lijkt Essebes, mij dus, ook wel een leuk idee.

Mijn toen-al-partner DiedX had destijds een eigen webhostingbedrijf. Die toevalligheid zorgde dat hij de domeinnaam kon registreren, wat particulieren toen nog niet mochten. Dat doet hij dan ook, zonder iets te laten merken, en met zijn gebruikelijke doortastendheid. Op het Griekse schiereiland Peloponnesos  verrast hij mij op mijn verjaardag met de domeinnaam essebes.nl.  Die ging online op 30 augustus 2002. Essebes is dus op dezelfde dag jarig als haar naamgever.

De eerste paar jaar draait de site op Dreamweaver. Na een paar jaar wordt het even rustig. Het duurt weer eventjes tot essebes.nl weer terugkeert op het wereldwijde web. In 2012 ziet de eerste versie van WordPress-versie van essebes.nl het licht. She’s here to stay. En ze heeft inmiddels een zakelijk zusje.

Bovendien kan Essebes  zelf tweeten, haar foto’s met de wereld delen, en online inspiratie opdoen en doorgeven. Haar verhalen op Facebook deelt ze alleen met mensen die ze kent.