Blaadjes, paddenstoelen en gebakjes

https://www.essebes.nl/blaadjes-paddenstoelen-en-gebakjes/

Ik krijg geen genoeg van die prachtige herfst. Gelukkig kan ik voor herfstpracht ook in Rotterdam alle kanten op: stadsparken genoeg, zoals het La
ge Bergse Bos, waar ik de vrijdag hiervoor was, en het Kralingse Bos, waar ik afgelopen zondag met mijn zus aan de wandel ging.

Heel anders dan haar collega-stadsbos in Hillegersberg, en twee weken later, dus met meer kleuren en noPaddenstoelen in mosg_DSC4857 veel meer paddenstoelen en schimmels. Die hebben het erg naar hun zin in vochtig weer, en het vocht hing de dagen ervoor goed in de lucht. De waterkou was ook zondag nog goed voelbaar. Gelukkig nog geen koude handen, maar wel genoten van mijn nieuwe donsjack en wollen trui. Ze voelden aan als twee dekentjes!
En deze mooie bladeren, in de buurt van de Kralingse manege, mogen in een herfstcollectie niet ontbreken:

Groen grasveld met gekleurde bladerenOver dit blad op een paddenstoel zullen de smaken verschillen, maar zelf vind ik hem wel wat hebben:

Geel blad op paddenstoel

 

Ieniemienie high tea

Na al dat gebanjer tussen bladeren en takken eindigde onze wandeling bij de Kralingse Bakkerswinkel aan het Oostplein, waar we heel beschaafd allebei een scone hebben verorberd en samen een pot thee hebben lIMG_2276eeggedronken uit twee schattige kopjes die heel goed bij het interieur van de zaak passen, maar die we thuis nooit in de kast zouden zetten.

Bij mijn zus en mij gaat geen uitstapje voorbij zonder een zoete zaligheid op locatie. En deze was zeker de IMG_2275moeite waard: een versgebakken, knapperige scone met clotted cream, huisgemaakte lemon curd en rodevruchtenjam, en een van onze favoriete theemerken: Clipper.  Wij hadden een rozijnenscone en een cranberryscone gekozen, maar je kunt ook kiezen uit naturel en appel-kaneel en verder uit gebak, koek en hartige heerlijkheden. De high tea lijkt me hier heerlijk!