Alles is anders

https://www.essebes.nl/alles-is-anders/

Nou ja, niet alles, wel veel. Waar andere beginnende veertigers genieten van een steeds rustiger leven met een vaste baan en steeds oudere kinderen, gaat het bij ons thuis om heel andere zaken. Ik ben na 2,5 jaar bij RVO.nl alweer een maand vrij, en druk bezig met het zoeken naar werk en het voorbereiden van een nieuwe studie in september. Essebes wordt namelijk met een beetje geluk, inzet en waarschijnlijk ook wel bloed, zweet en tranen, juf Essebes. Dat betekent 2 tot 3 jaar zelf deeltijd de schoolbanken in en een dag voor de klas om het geleerde in de praktijk te brengen. In de tussentijd werk ik nog verder in mijn huidige vak: communicatieadviseur, communitymanager of webredacteur.

Het lerarentekort zelf was niet eens de aanleiding. Het leraarschap lonkte al langere tijd naar me, maar ik durfde niet en het was niet de periode om een beslissing te nemen. Ik wist wel dat een verandering een goed idee zou zijn. Dat werd de pabo. De opleiding waar mensen leren om andere mensen wereldwijs te maken.

Dat betekent wel dat ik de komende jaren nog maar 50% kan werken van de uren die ik normaal werkte. Gelukkig kunnen we dat financieel aan. Ik besef me heel goed dat dit een privilege is. Het heeft me een paar jaar geleden even pijn gedaan toen we beseften dat we geen eigen kinderen zouden krijgen. Nu ben ik daar om meerdere redenen heel erg blij mee. Het geeft nu de vrijheid om weer de schoolbanken in te kunnen.